Bemutatkozunk

lg_3Szeretettel üdvözöljük honlapunkon!.

Köszönjük, hogy figyelmével megtisztel bennünket, engedje meg, hogy röviden bemutatkozzunk:
Alapítványunk 2002-ben alakult halmozottan sérült, súlyosan fogyatékos gyermekeket nevelõ szülõk és gyógypedagógusaik összefogásával. Elsõdleges célként a Cegléden és környékén, súlyos illetve halmozott fogyatékkal élõ gyermekek nappali elhelyezésének megoldását tûztük ki.

A szülõk számára mindíg nehéz feladatot jelent, ha csemetéjük nem születik teljesen egészségesnek, vagy már nagyon korán elszenved olyan traumákat, betegségeket, melyek egész életére kiható fogyatékosságot eredményeznek. Az általunk támogatott gyermekek mindannyian súlyos értelmi-, vagy mozgássérüléssel, illetve ezek együttesével kénytelenek élni. A családoknak egyszerre kell feldolgozni, elfogadni a nehéz élethelyzetet, ugyanakkor nincs idõ lazítani, mert a szakemberek szerint a minél korábban elkezdett fejlesztések, terápiák nyújthatnak segítséget abban, hogy a nehéz „indulás” ellenére a gyermekek saját képességeikhez mérten a lehetõ legtöbbet elérhessék. Ez sokszor azt jelenti, hogy megtanulnak önállóan ülni, állni, vagy akaratukat kifejezni. A járás és beszéd a „mi köreinkben” már csodaszámba megy. Képzelhetik mekkora feladat ez! Fizikailag, anyagilag és pszichésen már az elsõ években is teljesen kimeríti a szülõket. Késõbb aztán szembe kell nézniük azzal a problémával, hogy valamelyiküknek hosszú-hosszú évekre megszakad a munkaviszonya, mert gyermeke számára legtöbbször sem bölcsõdei, sem óvodai vagy iskolai elhelyezést nem talál. Egyszerûen nincs. Hogy miért? Erre nincs válaszunk, illetve túl sok válaszunk van. De sokan még így is vállalják a nehézségeket, tovább küzdenek, megpróbálják GYES-bõl , vagy ápolási díjból kigazdálkodni a drága segédeszközöket, gyógyszereket, kórházi kezeléseket és speciális fejlesztõ terápiákat. Legtöbbször persze nem sikerül és van úgy, hogy a család olyan szomorú döntésre kényszerül, hogy gyermeküket állami, bentlakásos intézményben kell elhelyezniük. Kérem, képzeljék ezt el a gyermek és a szülõ szemszögébõl is!

Slider: as many pictures as you likeMindenesetre mi 7 éve próbálkozunk enyhíteni ezen az állapoton, amit saját bõrünkön is tapasztalunk. Lassan, sok-sok buktatóval, de haladunk a cél felé…
Lehetõségeinkhez képest igyekszünk minden hozzánk fordulónak segítséget nyújtani hasznos információkkal, tanácsokkal és néha csak egy-egy jó szóval. Sok éves szülõi tapasztalattal rendelkezünk ezen a nehéz területen, illetve több szakember segítségére is számíthatunk a gondok megoldásában. Programjainkkal pedig szeretnénk elérni, hogy a halmozott, illetve súlyos fogyatékossággal élõ gyermekek életminõsége közelíthessen egészséges társaikéhoz.
Nincs állandó irodánk és nem tartunk fenn adminisztrációval foglalkozó apparátust, így ha bármilyen módon támogat bennünket, közvetlenül védenceinket, programjainkat segíti.
Ezért pedig nagyon hálásak vagyunk!
Az alapítvány kuratóriuma